inspiratie voor recepten voor tijdens de kerstdagen

inspiratie voor recepten voor tijdens de kerstdagen

De dagen beginnen al weer korter te worden, dus het wordt weer tijd om aan de kerstdagen te gaan denken en aan lekkere kerst recepten. In dit artikel geven we je wat leuke inspiratie voor kerst recepten zodat je alvast aan de slag kan om jouw gasten een heerlijk diner voor te schotelen.

Zelfgemaakte kip ragout

Wat heb je nodig? sjalotjes, kipfilet, boter, bloem, kippenbouillon, kookroom, champignons en pasteibakjes.

Hoe maak je het? Kook eerst de kip gaar in een pan met water gedurende ongeveer 15 minuten, trek vervolgens de kip uit elkaar met 2 vorken. Bak de champignons in een pannetje. Doe de boter in een ander pannetje en bak hierin de sjalotjes glazig en voeg vervolgens de bloem toe, bak dit enkele minuten aan. Om een roux te maken voeg je vervolgens de bouillon in kleine hoeveelheden toe aan de boter en bloem. Als je alle bouillon hebt toegevoegd voeg je met een garde de kookroom toe en maak je een gladde saus. Voeg hier vervolgens de kip en de champignons bij en de zelf gemaakte ragout is klaar om in de bakjes te doen.

kerst recepten

alcoholvrije appel tiramisu

Wat heb je nodig? lange vingers, appelsap, slagroom, mascarpone, vanille suiker, appels, kaneel, suiker, rozijnen, citroensap, boter en amandelschaafsel

Hoe maak je het? Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, bak de appel vervolgens in een pannetje in de boter en doe hier de kaneel, suiker, rozijnen en het citroensap bij. Leg de lange vingers even te weken in de appelsap. Klop de slagroom lobbig en spatel vervolgens de mascarpone en de vanillesuiker door de slagroom. Leg de in appelsap geweekte lange vingers in een schaal en leg hierop een laagje van het mengsel van de slagroom en mascarpone, leg hier een laagje van het appelmengsel op. Nu maken we nog 3 lagen door eerst nog een laag lange vingers, dan een laag slagroom met mascarpone en als laatste een laagje appelmengsel hier op te doen. Strooi als laatste het amandelschaafsel over de bovenkant en zet de tiramisu vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *