In 3 stappen de tuin opknappen

In 3 stappen de tuin opknappen

Met alweer een aantal zomerse dagen achter de rug hebben we al goed gebruik kunnen maken van onze tuin (of balkon natuurlijk). Dit jaar schijnt het zelfs een van de warmste zomers ooit in Nederland te worden. Dan willen we natuurlijk wel dat onze tuin er goed bij staat. Niet alleen fijn voor jezelf, maar je zult ook merken dat je vrienden en familie sneller uit zal nodigen voor een gezellige barbecue op een warme zomeravond. Een drankje erbij en genieten maar. Met deze drie tips maak je jouw tuin klaar voor de zomer.

De aanleg

Het begint natuurlijk bij de aanleg van je tuin. Zijn die oude tegels niet eens toe aan vervanging? Wil je juist een gazon aanleggen? Of misschien vind je een gezellige veranda wel een goede toevoeging voor de tuin? Begin op tijd met het maken van het ontwerp van je tuin. Hierbij geldt natuurlijk weer dat een goed begin het halve werk is. Je wilt liever niet voor verassingen komen te staan bij de aanleg van je tuin. Een goed tuinontwerp kun je prima zelf maken. Maak een plattegrond, het liefst in kleur, en een materiaallijst met alle spullen die je al hebt. En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen die paar gezellige plantenbakken, maar ook de schutting, hagen, bomen, het terras en eventuele bestrating dienen meegenomen te worden. Zo maak je het voor jezelf super duidelijk welke spullen je allemaal nog moet kopen. Je denkt namelijk niet heel snel aan zaken als ophoogzand kopen, maar het zal je toch enorm helpen bij je project. Kom je er niet helemaal uit? Laat je dan adviseren door een professioneel bedrijf dat samen met jou de mogelijkheden bespreekt.

Tuinonderhoud

Vind je de indeling van jouw tuin prima zoals het is, dan is je tuin waarschijnlijk wel aan een onderhoudsbeurt toe. Onkruid vindt snel zijn weg tussen jouw mooie planten en tegels en zal als eerst moeten worden verwijderd. Je zult al snel zien dat dit jouw tuin weer een schoon gezicht geeft. Maar dan zijn we er natuurlijk nog niet. De hagen en bomen moeten gesnoeid worden en het gras moet gemaaid worden. Heb je groene aanslag en algen op je tegels? Dan kun je die reinigen met een hogedrukspuit.

De finishing touch

Nu je tuin de schoon is en naar wens is ingedeeld, is de finishing touch belangrijk. Zorg voor een aantal planten in je tuin of zelfs een leuk boompje. Met bijvoorbeeld een appelboom heb je binnen de kortste keren genoeg appels of eens een lekkere appeltaart te maken. In een houten plantenbak zet je planten die een goede tijd mee gaan, zoals lavendel. Niet alleen een gezellige uitstraling, maar ook nog eens een heerlijke geur én goed voor de natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *