Het inzaaien van gras

Het inzaaien van gras

Indien je van plan ben om een gazon aan te leggen, ligt het voor de hand dat je het gras moet zaaien. Maar het aanleggen van een gazon is niet de enige reden om je gras te zaaien. In een situatie waarbij je gazon is uitgedund of als er kale plekken voorkomen in je gazon, kun je  ervoor kiezen om het gras opnieuw in te zaaien. Kale plekken op je gazon en verdunning van het gras van je gazon, beide doen zich voor wanneer er onkruid aanwezig is. Stenen en ongedierte in de tuin kunnen er ook voor zorgen dat je gazon aangetast wordt. Je gras zaaien kan soelaas bieden.

 

Voordelen van het zaaien

Het zaaien brengt de nodige voordelen met zich mee. Eén van deze voordelen is dat je met zaaien goedkoper uitkomt dan met graszoden leggen. Ben je dus van plan om een gazon aan te leggen, dan kun je dit stukken goedkoper doen door te kiezen voor zaaien. Daarnaast is het zaaien van gras qua inspanning veel lichter dan het leggen van graszoden. Het zaaien van gras vereist ook veel minder materiaal. Door te kiezen voor zaaien schep je de perfecte conditie om je gazon zo netjes mogelijk te houden. 

 

Wat heb je allemaal nodig?

Los van het werkmateriaal dat je zult gebruiken tijdens het zaaien, heb je ook nog andere attributen nodig om het zaaien van  gras zo succesvol mogelijk te doen. Eén van de essentiële zaken die zeker niet mogen ontbreken tijdens het zaaien is natuurlijk het graszaad. Er bestaan verschillende soorten graszaad. Aan de hand van wat voor soort gazon je wilt aanleggen, kun je een geschikt graszaad uitkiezen.  Zo kun  je kiezen voor een graszaad speciaal voor een sport en speelgazon. De andere typen graszaden waaruit je kunt kiezen zijn graszaad voor een schaduwgazon of voor een siergazon. Naast graszaden heb je ook nog meststoffen nodig. Als je al deze producten hebt aangeschaft ben je half op weg om het zaaien van je gras op een correcte manier uit te voeren. 

 

Kopen bij Moowy.be

Een plan van aanpak dat duidelijk aangeeft hoe je alles zult aanpakken, is een geweldige aanzet om de klus te klaren. Daarom is het belangrijk om bij een shop aan te kloppen die over een breed assortiment beschikt. Bij Moowy kun je terecht om van A to Z te kopen voor het zaaien van je gras. Op de website van Moowy.be kun je makkelijk en snel je bestelling plaatsen. De gelegenheid om online af te rekenen wordt er uiteraard ook geboden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *