Groen in de achtertuin

Groen in de achtertuin

Wat groen is fijn om je heen. En aangezien we ook al in de tweede maand van het jaar zitten. Moeten we ook gaan nadenken hoe onze tuin er straks uit komt te zien. Want de lente komt er bijna weer aan en dan is het wel fijn wanneer je lekker buiten van de lente zon kan genieten en je jouw tuin ook in bloei ziet staan. 

Veel groen in de tuin

Je kan natuurlijk op veel manieren groen in je tuin halen. Denk bijvoorbeeld aan de klimop wanneer je een schutting hebt waar je wat groen tegen aan wilt zetten. En nu kan je ook de clematis online kopen. Handig in de huidige lockdown uiteraard.

Maar je kan er voor kiezen om veel planten en bloemen in je tuin te stoppen. Het is dan ook wel dat je rekening moet houden dat er wel onderhoud aan zit. Maar wanneer jij graag in de tuin bezig bent is dat helemaal niet erg. Ben je dat liever niet en heb je niet echt groene vingers? Dan kan je er ook altijd voor kiezen om planten en bloemen te nemen die wat minder aandacht nodig hebben. Zo kan jij ook genieten van een mooie volle tuin. Want niet iedereen is geschikt om zijn tuin altijd heel goed te onderhouden. Dan zijn planten en bloemen die je best een weekje kan vergeten heel handig natuurlijk. 

 

Ook groen naar binnen halen

Het is ook heel fijn wanneer je ook wat groen in huis haalt. Zo kan je gemakkelijk wat frisheid in huis halen. En groen doet het eigenlijk in elke ruimte wel goed. En voor elke ruimte heb je ook planten die er goed tegen kunnen. Heb je een plek wat veel zonlicht vangt, dan moet je daar wel een plant neer zetten die daar tegen kan. Of wanneer je planten in de badkamer wilt zetten. Moeten het wel planten zijn die goed tegen wat vochtigheid kunnen. Want dat is op dat moment dan heel handig natuurlijk. En ook wanneer je in de slaapkamer kijkt wil je wel een plant die een toegevoegde waarde geeft aan jouw rust moment. Zoals extra lucht zuiverend. En zo is er voor elke ruimte wel een plant.

Dus of je nu binnen of buiten aan de gang gaat met planten en wat meer groen te zetten. Er zijn genoeg bloemen en planten die je daarbij kunnen helpen. Ook wanneer je wel, of juist geen, groene vingers hebt. Voor iedereen zijn er planten die jij levend kan houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *