De do’s en don’ts van steigers

De do’s en don’ts van steigers

De belangrijkste dingen die je niet moet doen en wel moet doen als het om steigers gaat, gaan vooral over veiligheid. Je zou denken dat er een uitzondering is voor lage steigers, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook tijdens een val van een lage steiger kan je je goed bezeren. Laat staan als er wat gebeurt, wanneer je op een hoge steiger aan het werk bent. Bedrijven, zoals VDSTEENXXL en Steigercentrum staan altijd voor veiligheid en verkopen ook producten om het werk veiliger te maken.

VDSTEENXXL

De do’s 

Als je een steiger langere tijd moet laten staan voor een klus, is het slim om de steiger een paar keer per week te controleren. Als je het echt goed wil doen check je hem iedere dag. Je weet nooit wat er in de tijd dat je weg bent is gebeurd. Door bakken aan te breng voor gereedschap, kan je voorkomen dat er onnodig gereedschap valt. Dit kun je ook voorkomen door bescherming aan te brengen op de stijger. Door open plekken af te schermen met bijvoorbeeld platen, zorg je er niet alleen voor dat het minder gevaarlijk wordt voor vallend gereedschap, maar zorg je ook dat jijzelf veiliger op de steiger staat.

De don’ts 

Weersomstandigheden zijn een hele cruciale factor als je op een steiger werkt. Ga bijvoorbeeld niet werken op de steiger als het hard waait of met onweer en bliksem. Werk ook zeker niet als het sneeuwt. Dit kan onveilige situaties, zoals uitglijden, veroorzaken die je je niet kan permitteren als je op een hoogte werkt. De stabiliteit van de steiger niet in de gaten houden is een no go. Al helemaal na hevige regenval. Het water kan de ondergrond wegspoelen wat weer kan zorgen voor verzakking. Klim ook nooit aan de buitenzijde van de steiger omhoog, maar via de daarvoor bestemde route en lader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *