Alle soorten vrachtwagens voor jouw bedrijf

Alle soorten vrachtwagens voor jouw bedrijf

In de bouw en constructie zijn vrij veel bedrijven werkzaam. Elk van deze bedrijven heeft zo zijn eigen voertuigen nodig. Er zijn natuurlijk voor elk type vervoer weer andere voertuigen nodig. Hierdoor zijn er veel soorten vrachtwagens te vinden. Denk hierbij aan een kipper, bakwagen, containersystemen, kraanwagens en niet te vergeten, de autohoogwerkers. Al deze vrachtwagens hebben hun eigen doel en de daarbij behorende specificaties. Maar hoe weet jij precies naar welk type vrachtwagen jij op zoek bent? Er zijn nou eenmaal zoveel soorten, dat het lastig kan zijn om exact te weten welk type vrachtwagen jij moet hebben. 

 

Voor als je de hoogte in moet

Een voertuig dat jouw perfecte optie is wanneer je de hoogte in moet voor werkzaamheden, is de autohoogwerker. Deze vrachtwagens hebben een hydraulische telescooparm, die makkelijk in en uit te vouwen is. Aan het einde van de arm zit de bak, die je makkelijk van hoogte kan verstellen. Zelf een autohoogwerker kopen? Zorg er dan voor dat je de hoogtes weet waarvoor jij hem wil gaan gebruiken, de armen variëren namelijk tussen de vijftien en vijftig meter! Doordat de arm zo makkelijk in te vouwen is neemt de vrachtwagen geen extra ruimte in. Dit is weer erg voordelig voor de opslag van de  nieuwe autohoogwerker bij jouw bedrijf. 

 

Vervoer jouw grosmaterialen simpel

Het type vrachtwagen dat makkelijk grote hoeveel grosmateriaal zoals stenen of zand kan vervoeren, is de kipper. Dit model heeft een bak met een flinke laadruimte. Deze bak staat aangesloten op een hydraulische pomp die ervoor zorgt dat deze makkelijk te kantelen is. Hierdoor kan je op een uitermate efficiënte manier ervoor zorgen dat je al jouw materialen snel kan laden en lossen. De kipper wordt vaak als transportmiddel gebruikt op bouwbedrijven, maar ook in de agrarische sector wordt dit model regelmatig aangeschaft! 

 

De mini vrachtwagen

Wanneer je wel op zoek bent naar een grote laadruimte voor jouw wagen, maar een vrachtwagen net te groot vindt, is de bakwagen jouw perfect optie. Een bakwagen heeft een makkelijk te gebruiken laadklep, waardoor jij simpel en snel al jouw goederen en materialen in de bakwagen kan plaatsen. Of het nou op een palet staat of dat je alles op een kar naar binnen wil rollen, bij een bakwagen is het allemaal mogelijk. De laadklep is makkelijk te besturen, wat maakt dat je jouw materialen in de bak alleen nog goed vast hoeft te zetten en je kan vervolgens vertrekken om de weg op te gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *